POLITYKA PRYWATNOŚCI I POLITYKA PLIKÓW COOKIES

Poniżej opisujemy kwestie przetwarzania oraz ochrony Twoich danych osobowych w związku z korzystaniem przez Ciebie z niniejszego serwisu: www.ootylosci.pl („Serwis”).

Kim jesteśmy?

Administratorem Twoich danych osobowych jest Polskie Towarzystwo Leczenia Otyłości (PTLO). Nasza siedziba znajduje się w Poznaniu. Numer KRS 0000887650.

Jak możesz się z nami skontaktować?

Listownie: ul. Augustyna Szamarzewskiego 84, 60-569 Poznań, e-mailem na adres: kontakt@ootylosci.pl

Jakie Twoje dane przetwarzamy?

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji za wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

W zakresie korzystania z Serwisu przez Ciebie przechowujemy zapytania http kierowane do serwera. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL i dotyczą:

Powyżej wskazane dane nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony Serwisu.

W jakim celu przetwarzamy Twoje dane osobowe?

W celu zarządzania Serwisem, stwierdzania ewentualnych zagrożeń bezpieczeństwa oraz badania zagregowanego ruchu użytkowników w ramach Serwisu, w celach statystycznych, w tym z wykorzystaniem narzędzi Google Analytics oraz w celu ustalania dostosowania zawartości Serwisu do potrzeb użytkowników.

Jakie masz prawa?

Co zrobić, gdy uważasz, że przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z wymogami prawnymi?

Możesz wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Czy musisz podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Przy czym, bez ich podania pewne funkcjonalności Serwisu mogą być niedostępne.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

Art. 6 ust. 1 lit. f RODO.

Komu przekażemy Twoje dane?

Dostawcom narzędzi do analityki ruchu na stronie oraz podmiotom zajmującym się obsługą Serwisu, w tym hostingiem (przechowywaniem) strony oraz danych osobowych.

Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Przez czas utrzymywania Serwisu lub wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych ze względu na Twoją szczególną sytuację.

Czy wykorzystujemy ciasteczka?

Serwis, zgodnie z art. 173 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne, korzysta z plików cookies stanowiących dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika. Pliki cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

W ramach Serwisu wykorzystujemy następujące rodzaje plików cookies:

Informacje w żaden sposób nie są łączone z Twoimi danymi osobowymi. Zakres informacji zbieranych automatycznie zależy od ustawień Twojej przeglądarki internetowej. Powinieneś sprawdzić ustawienia swojej przeglądarki, aby dowiedzieć się jakie informacje są udostępniane przez przeglądarkę automatycznie lub w celu dokonania zmiany tych ustawień. W tym celu zalecamy zapoznanie się z treścią „Pomocy” używanej przeglądarki internetowej.

Zmiana warunków przechowywania lub otrzymywania plików cookies jest możliwa poprzez konfigurację ustawień w przeglądarkach internetowych, np.:

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych tj. przeglądarka internetowa, zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja stosowanej przez Użytkownika przeglądarki internetowej.

Jeśli nie chcesz otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Jednak wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa lub utrzymania Twoich preferencji może utrudnić, a w skrajnych przypadkach także uniemożliwić korzystanie z Serwisu.

Czy w Serwisie są zewnętrzne linki?

W Serwisie mogą zostać zamieszczone zewnętrzne linki umożliwiające Ci bezpośrednie dotarcie do innych stron internetowych bądź też podczas korzystania z Serwisu w Twoim urządzeniu mogą być dodatkowo umieszczone pliki cookies pochodzące od innych podmiotów w szczególności od dostawców takich jak: Facebook, Twitter, Google+, w celu umożliwienia Ci skorzystania z funkcjonalności Serwisu zintegrowanych z tymi serwisami. Każdy z dostawców określa zasady korzystania z plików cookies w swojej polityce prywatności. Nie mamy wpływu na prowadzoną przez dostawców politykę prywatności oraz wykorzystywania plików cookies. Ze względów bezpieczeństwa zalecamy, abyś przed skorzystaniem z zasobów oferowanych przez inne strony internetowe lub serwisy zapoznał się z dokumentem dotyczącym polityki prywatności oraz wykorzystywania plików cookies, jeżeli zostały one udostępnione, a w razie ich braku skontaktował się z administratorem danej strony lub serwisu w celu uzyskania informacji w tym zakresie.