POLITYKA PRYWATNOŚCI I POLITYKA PLIKÓW COOKIES

Poniżej opisujemy kwestie przetwarzania oraz ochrony Twoich danych osobowych w związku z korzystaniem przez Ciebie z niniejszego serwisu: www.ootylosci.pl („Serwis”).

Kim jesteśmy?

Administratorem Twoich danych osobowych jest Polskie Towarzystwo Kardiodiabetologiczne. Nasza siedziba znajduje się w Poznaniu. Nasze akta rejestrowe prowadzi Sąd Rejonowy w Białymstoku, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, numer KRS 0000199509.

Jak możesz się z nami skontaktować?

Listownie: ul. Szamarzewskiego 84, 60-569 Poznań, e-mailem na adres: kontakt@ootylosci.pl

Jakie Twoje dane przetwarzamy?

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji za wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

W zakresie korzystania z Serwisu przez Ciebie przechowujemy zapytania http kierowane do serwera. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL i dotyczą:

  • publicznego adresu IP urządzenia końcowego, z którego nadeszło zapytanie;
  • nazwy Twojej stacji – identyfikacja realizowana przez protokół http, o ile jest możliwa;
  • Twojej nazwy podawanej w procesie autoryzacji;
  • czasu nadejścia zapytania;
  • pierwszego wiersza żądania http;
  • kodu odpowiedzi http;
  • liczby wysłanych przez serwer danych;
  • adresu URL strony poprzednio przez Ciebie odwiedzanej (tzw. referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez zewnętrzny odnośnik;
  • informacji o używanej przez Ciebie przeglądarce;
  • informacji o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji http.

Powyżej wskazane dane nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony Serwisu.

W jakim celu przetwarzamy Twoje dane osobowe?

W celu zarządzania Serwisem, stwierdzania ewentualnych zagrożeń bezpieczeństwa oraz badania zagregowanego ruchu użytkowników w ramach Serwisu, w celach statystycznych, w tym z wykorzystaniem narzędzi Google Analytics oraz w celu ustalania dostosowania zawartości Serwisu do potrzeb użytkowników.

Jakie masz prawa?

  • dostępu do Twoich danych;
  • ich poprawiania;
  • żądania ich usunięcia;
  • ograniczenia przetwarzania;
  • wniesienia sprzeciwu;

Co zrobić, gdy uważasz, że przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z wymogami prawnymi?

Możesz wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Czy musisz podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Przy czym, bez ich podania pewne funkcjonalności Serwisu mogą być niedostępne.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

Art. 6 ust. 1 lit. f RODO.

Komu przekażemy Twoje dane?

Dostawcom narzędzi do analityki ruchu na stronie oraz podmiotom zajmującym się obsługą Serwisu, w tym hostingiem (przechowywaniem) strony oraz danych osobowych.

Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Przez czas utrzymywania Serwisu lub wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych ze względu na Twoją szczególną sytuację.

Czy wykorzystujemy ciasteczka?

Serwis, zgodnie z art. 173 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne, korzysta z plików cookies stanowiących dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika. Pliki cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • ułatwienia Ci korzystania z Serwisu podczas jego przeglądania;
  • późniejszego skojarzenia Ciebie w przypadku ponownego połączenia Serwisu z urządzeniem, na którym zostały zapisane;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do Twoich określonych preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych, dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb.

W ramach Serwisu wykorzystujemy następujące rodzaje plików cookies:

  • „sesyjne” – przechowywane są w Twoim urządzeniu końcowym do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej;
  • „stałe” – przechowywane w Twoim urządzeniu końcowym przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Ciebie;
  • „wydajnościowe” – umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  • „niezbędne” – umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu;
  • „funkcjonalne” – umożliwiające zapamiętanie wybranych przez Ciebie ustawień i personalizację Twojego interfejsu;
  • „własne” – zamieszczane przez Serwis;
  • „zewnętrzne” – pochodzące z witryny zewnętrznej niż Serwis;

Informacje w żaden sposób nie są łączone z Twoimi danymi osobowymi. Zakres informacji zbieranych automatycznie zależy od ustawień Twojej przeglądarki internetowej. Powinieneś sprawdzić ustawienia swojej przeglądarki, aby dowiedzieć się jakie informacje są udostępniane przez przeglądarkę automatycznie lub w celu dokonania zmiany tych ustawień. W tym celu zalecamy zapoznanie się z treścią „Pomocy” używanej przeglądarki internetowej.

Zmiana warunków przechowywania lub otrzymywania plików cookies jest możliwa poprzez konfigurację ustawień w przeglądarkach internetowych, np.:

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych tj. przeglądarka internetowa, zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja stosowanej przez Użytkownika przeglądarki internetowej.

Jeśli nie chcesz otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Jednak wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa lub utrzymania Twoich preferencji może utrudnić, a w skrajnych przypadkach także uniemożliwić korzystanie z Serwisu.

Czy w Serwisie są zewnętrzne linki?

W Serwisie mogą zostać zamieszczone zewnętrzne linki umożliwiające Ci bezpośrednie dotarcie do innych stron internetowych bądź też podczas korzystania z Serwisu w Twoim urządzeniu mogą być dodatkowo umieszczone pliki cookies pochodzące od innych podmiotów w szczególności od dostawców takich jak: Facebook, Twitter, Google+, w celu umożliwienia Ci skorzystania z funkcjonalności Serwisu zintegrowanych z tymi serwisami. Każdy z dostawców określa zasady korzystania z plików cookies w swojej polityce prywatności. Nie mamy wpływu na prowadzoną przez dostawców politykę prywatności oraz wykorzystywania plików cookies. Ze względów bezpieczeństwa zalecamy, abyś przed skorzystaniem z zasobów oferowanych przez inne strony internetowe lub serwisy zapoznał się z dokumentem dotyczącym polityki prywatności oraz wykorzystywania plików cookies, jeżeli zostały one udostępnione, a w razie ich braku skontaktował się z administratorem danej strony lub serwisu w celu uzyskania informacji w tym zakresie.

Twoja przeglądarka nie umożliwia korzystania z całej zawartości serwisu ootylosci.pl.
Prosimy o odwiedzenie strony przy użyciu nowszych przeglądarek internetowych, które zapewnią Ci dostęp do wszystkich funkcjonalności serwisu.